Copyright 2024 - Custom text here

Przygotowałam dla Was prościutki foodbook:

Śniadanie: 

Najważniejszy posiłek, który musi dostarczyć nam energii na wiele godzin. Zwracam uwagę na toc by było bardzo pożywne. Szczególnie lubię wszelkiego rodzaju koktajle. A tutaj dla Was przepis mojego ulubionego:

Zielony koktajl z selerem naciowym

Składniki:

2 banany

Pół awokado

2 łodygi selera naciowego

1 łyżka domowego masła z orzechów nerkowca i orzechów włoskich

1/4 szklanki wody

1 łyżka siemienia lnianego

1 łyżka wiórek kokosowych

1 łyżeczka maku

1 łyżeczka jagód goji

1 łyżeczka oleju kokosowego

garść orzechów nerkowca

 

Drugie śniadanie:

Po pożywnym śniadaniu nie jestem raczej szybko głodna, więc jeśli chodzi o drugie śniadanie stawiam głównie na owoce.

Obiad:

Jeśli chodzi o ten posiłek to bardzo lubię eksperymentować. Jem to na co mam w danym dniu ochotę. Dzisiaj zdecydowałam się na indyka w sosie szpinakowym. Składniki na jedną porcję: Pierś z indyka - ok. 100g

Składniki:

Szpinak świeży - 2 garści

Jogurt grecki - 2 łyżki

Czosnek - ząbek

Olej rzepakowy - łyżka

Sól, pieprz, słodka papryka. Do tego postawiłam na kalafior i pieczone ziemniaczki w ziołach.

Podwieczorek:

Nie będę kłamać- uwielbiam słodkości. Dzisiaj zdecydowanie miałam ochotę na coś czekoladowego- błyskawiczny czekoladowy deser. Składniki na 4 porcje: jogurt naturalny - 200g

Składniki:

Mleko - 1/4 szklanki

Banan - 2 sztuki

Gorzkie kakao - 5 łyżeczek

Żelatyna - 3 płaskie łyżeczki

Gorąca woda - 1/3 szklanki

Posypcie orzechami, wiórkami kokosowymi i daktylami- obiecuje, że smakuje niesamowicie.

Kolacja:

Tutaj zazwyczaj stawiam na zwykłe kanapki na pełnoziarnisty chlebie. Składniki dopieram w zależności od tego na co mam ochotę:)

 

Wiele ciekawych przepisów znajduję również TUTAJ

f t g